Verzekeringen

Openingsuren

ma 8u - 12u 13u - 18u
di 8u - 12u 13u - 18u
wo 8u - 12u 13u - 18u
do 8u - 12u 13u - 18u
vr 8u - 12u 13u - 18u
za 9u - 12u

Niet in juli en augustus

Nieuws

In minder dan één minuut staat uw living in brand.

Lees meer

Acties

De goedkoopste autolening? Daar gaan wij voor !

Lees meer

 

Rechtsbijstand


Print

Verzekering rechtsbijstand privé-leven

De verzekering rechtsbijstand privé leven waakt over uw rechten

In ons belgisch recht is het zo dat de persoon die schade lijdt, zelf de nodige stappen moet zetten om zijn vergoeding te bekomen. Dit is niet zo evident, rekening gehouden met ons zeer complex rechtssysteem.

Zeer dikwijls moeten wij ons gelijk proberen te halen voor de Rechtbank. Zware kosten van advocaat, deurwaarder,.. enz zijn dan te verwachten. De verzekering rechtsbijstand betaalt deze kosten voor u.

Het moet niet altijd zo'n vaart lopen. Een eenvoudige verkeersovertreding met de fiets of als voetganger kan u al het bezoek opleveren van een deurwaarder om te verschijnen voor de Politierechtbank. Geen nood, uw verzekering rechtsbijstand betaalt volledig uw advocaat. Op de koop toe mag u die advocaat zelf kiezen.

Maar er is meer. Uw privéleven is immers meer dan fietsen en wandelen. De verzekering rechtsbijstand privé leven biedt u een uitgbreide lijst van mogelijke waarborgen.

Enkele voorbeelden:

  • rechtsbijstand contracten: Vb. U kocht een wasmachine en de leverancier respecteert de waarborg niet. Of u liet een nieuwe garagepoort steken en de afwerking laat volledig te wensen over.
  • rechtsbijstand fiscaal recht. Vb. U ontvangt een aanslag van de belastingen waarmee u geenszins akkoord gaat. U wenst het advies van een fiscaal bevoegd persoon.
  • rechtsbijstand gemeen recht. Vb. U wordt aangereden met de fiets door een auto en bent zwaar gewond. Een pak medische kosten, loonverlies, blijvende letsels, esthetische schade, pijn en smart... wie zorgt voor uw rechten? Jawel, uw verzekering rechtsbijstand. Of tijdens een storm waait een boom van de buur op uw eigendom en buurman doet of zijn neus bloedt.
  • rechtsbijstand arbeidsrecht. Vb. U is niet aangesloten bij een syndicaat en er ontstaat een conflict met uw (ex) werkgever over de berekening van uw vakantiegeld of uw ontslagvergoeding.

Meer weten? De beroepsvereniging Assuralia bracht deze handige brochure uit.

Powered by Insusite - Created by CRM.art