Verzekeringen

Openingsuren

ma 8u - 12u 13u - 18u
di 8u - 12u 13u - 18u
wo 8u - 12u 13u - 18u
do 8u - 12u 13u - 18u
vr 8u - 12u 13u - 18u
za 9u - 12u

Niet in juli en augustus

Nieuws

In minder dan één minuut staat uw living in brand.

Lees meer

Acties

De goedkoopste autolening? Daar gaan wij voor !

Lees meer

 

Leven


Print

Schuldsaldoverzekering

De meest aangewezen formule om een schuld te verzekeren

Zeer gebruikelijk bij huisleningen. Wanneer je een lening aangaat heb je een schuld die daalt naarmate je terugbetaalt. Je neemt dus best een schuldsaldoverzekering.

Hoe de verzekering werkt zit precies in haar benaming: zij verzekert de uitstaande of resterende schuld. Naarmate de schuld daalt, daalt ook het verzekerd bedrag. Daarom is dit de goedkoopste oplossing.

Wanneer je 100% verzekert wordt bij overlijden de schuld volledig door de verzekering terugbetaald. Bij een echtpaar kan je bijvoorbeeld elk 50% verzekeren. Bij overlijden van één van de partners wordt de helft van de schuld door de verzekering betaald. De overblijvende partner dient dan slechts de andere helft van de schuld verder af te lossen. De maandelijkse last wordt aldus gehalveerd. Zo zijn alle combinaties mogelijk, bijvoorbeeld volgens het inkomen.

Deze verzekering kan ook fiscale aftrek genieten zelfs onder de fiscale aftrekpost van het pensioensparen. De prijs van deze verzekering hangt af van: leeftijd, geslacht, wel of niet roker, bedrag, duur en rentevoet van de lening. De premiebetaling kan éénmalig zijn, kan jaarlijks, zesmaandelijks, maandelijks en zo meer volgens uw keuze.

Powered by Insusite - Created by CRM.art