Verzekeringen

Openingsuren

ma 8u - 12u 13u - 18u
di 8u - 12u 13u - 18u
wo 8u - 12u 13u - 18u
do 8u - 12u 13u - 18u
vr 8u - 12u 13u - 18u
za 9u - 12u

Niet in juli en augustus

Nieuws

In minder dan één minuut staat uw living in brand.

Lees meer

Acties

De goedkoopste autolening? Daar gaan wij voor !

Lees meer

 

Handelaars & KMO's


Print

Verzekering alle bouwplaatsrisico's (ABR)

Op het ogenblik dat de topgevels van een nieuwbouwwoning gemetseld zijn steekt een storm op

Deze waaien om en vernielen de betonelementen van de verdieping en een kraan. Gelukkig raakt niemand gewond.

Een veel voorkomend schadegeval waarbij steeds de vraag gesteld wordt... wie zal dat betalen. Andere voorbeelden: tijdens het asfalteren vat de rest van het dak vuur en brandt de volledige woning af. Een bouwkraan valt op het gebouw wegens wegzakken in de modder. Nog niet verwerkte bouwmaterialen (natuursteen vloertegels, sanitair) worden gestolen van op de werf. Allemaal voorbeelden van schades waarbij de verzekering alle bouwplaatsrisico's aangesproken kan worden.

Wat dekt deze verzekering?

De verzekering alle bouwplaatsrisico's waarborgt de schade die zich voordoet aan het bouwwerk tijdens de bouw. Niet enkel de schade aan het bouwwerk zelf is gedekt; er kan ook waarborg zijn voor de schade aan de bouwplaatsuitrusting en aan andere gedeelten van het gebouw waaraan niet gewerkt wordt. Denk maar aan gebouwen waarvan gedeelten dienen gerenoveerd te worden. Naast de schade aan de bouwwerf zelf is er ook een luik "burgerlijke aansprakelijkheid" voor schade die aan derden veroorzaakt wordt tijdens de werken.

Wie kan deze verzekering nemen?

Alle partijen betrokken bij een bouw kunnen belang hebben bij deze verzekering en kunnen bijgevolg dergelijke verzekering nemen. Zeer dikwijls wordt deze polis genomen door de bouwheer waarbij alle betrokken aannemers, architecten en studiebureau's mee verzekerd zijn.

Welke bouwwerken worden verzekerd?

Het kan hem gaan om particuliere werken (woningen, appartementen), industriële- en handelsconstructies (fabrieken, shoppingcentra, kantoorgebouwen) en openbare werken.

Vraag ons vrijblijvend een offerte.

Powered by Insusite - Created by CRM.art