Verzekeringen

Openingsuren

ma 8u - 12u 13u - 18u
di 8u - 12u 13u - 18u
wo 8u - 12u 13u - 18u
do 8u - 12u 13u - 18u
vr 8u - 12u 13u - 18u
za 9u - 12u

Niet in juli en augustus

Nieuws

In minder dan één minuut staat uw living in brand.

Lees meer

Acties

De goedkoopste autolening? Daar gaan wij voor !

Lees meer

 

Handelaars & KMO's


Print

Vervoer eigen rekening

Hier bespreken wij de verzekering van uw eigen goederen

Als bedrijf vervoert u dagelijks goederen over de weg, per trein, per vliegtuig eventueel per schip. U kan dit vervoer hetzij met eigen materieel organiseren hetzij uitbesteden. In beide gevallen dient u stil te staan bij de risico's die uw lading loopt.

U vervoert zelf uw goederen

Meestal gebeurt dit met eigen vrachtwagens. Op deze website leest u meer over schade aan derden en schade aan het voertuig. Evenwel kan bij een ongeval ook de lading gedeeltelijk of volledig vernield worden.

Indien de lading enige waarde heeft, heeft u er alle belang bij een transportverzekering te overwegen. Deze verzekering kan aangeboden worden als eenmalige verzekering voor 1 welbepaald transport van een (dure) lading. Indien u geregeld goederen vervoert wordt deze verzekering als jaarpolis aangeboden waarbij alle transporten verzekerd worden die u verricht.

Niet enkel het vervoer zelf houdt risico's in. Denk maar aan de vele inbraken in bedrijfsvoertuigen op werven om gereedschap te stelen. Professioneel gereedschap kost al snel duizenden euro's. Ook voor dit risico biedt de transportverzekering een financiële oplossing.

U laat uw goederen vervoeren door een transporteur

"Mijn goederen worden door een transportfirma vervoerd; dus alle risico's zijn voor de transportfirma." : een veel gehoorde uitspraak die onjuist is. Een transportfirma die uw vervoer verzorgt doet dit doorgaans onder "CMR-voorwaarden". Zie daarvoor de CMR-vrachtbrief die u ondertekent als de goederen opgehaald worden. Zonder in detail te treden kunnen wij u al melden dat de aansprakelijkheid van de transporteur voor uw goederen beperkt is tot zo'n 10 euro per kg. Een computer van bijvoorbeeld 4 kg die beschadigd aangeleverd wordt zal bijgevolg vergoed worden voor ongeveer 40 euro... In de meeste gevallen dus heel wat lager dan de effectieve waarde. Zo ook is de transporteur enkel aansprakelijk voor schade die door zijn fout is ontstaan. Schade door overmacht bijvoorbeeld, of door een verkeersongeval waarbij de transporteur geen fout treft zal niet vergoed worden door de transportverzekering van de transporteur. Ook voor het vervoer per schip, per trein en per vliegtuig zijn er diverse wettelijke of contractuele beperkingen.

Het is nog meer oppassen geblazen als u binnenlands vervoer laat doen via een koerierdienst. Soms vervoeren deze diensten onder CMR-voorwaarden maar soms ook niet en vervoeren zij onder eigen voorwaarden. Geregeld zijn er dan nog meer beperkingen voorzien (bijvoorbeeld maximaal 10 euro per pakje). Vraag de vervoervoorwaarden op.

Wij hebben voor u een passende oplossing

Elk bedrijf heeft zijn specifieke problematiek omtrent transport van goederen. Contacteer ons vrijblijvend en wij zorgen voor een passende oplossing.

Powered by Insusite - Created by CRM.art