Verzekeringen

Openingsuren

ma 8u - 12u 13u - 18u
di 8u - 12u 13u - 18u
wo 8u - 12u 13u - 18u
do 8u - 12u 13u - 18u
vr 8u - 12u 13u - 18u
za 9u - 12u

Niet in juli en augustus

Nieuws

In minder dan één minuut staat uw living in brand.

Lees meer

Acties

De goedkoopste autolening? Daar gaan wij voor !

Lees meer

 

Handelaars & KMO's


Print

Montageverzekering

Tijdens het monteren van het metalen gebinte van een loods breekt een kabel van de kraan

Eén van de vele voorbeelden van schadegevallen die tijdens montagewerken kunnen gebeuren.

Deze verzekering vindt haar oorsprong in de assemblage van metaalconstructies.

Daar waar de verzekering alle bouwplaatsrisico's voornamelijk geschikt is voor gebouwen (appartementen, gebouwen voornamelijk uit steen en beton,... enz) is deze verzekering specifiek bedoeld voor montage-werken (metaalconstructies).

Montagewerken dienen ruim geïnterpreteerd. Om er enkele op te noemen: metalen gebinten, tanks, silo's, turbines, torenkranen, pylonen, metalen bruggen ... zijn allemaal constructies die voor dergelijke polis in aanmerking komen. Gezien de waarborg ook geldt bij het proefdraaien van machines en onderdelen wordt dikwijls gesproken over een verzekering "montage en proeven".

Wie neemt deze verzekering?

Deze verzekering kan genomen worden door de bouwheer, de aannemer(s), de ontwerpers en de leveranciers van onderdelen. Elk van deze partijen kan hiervoor belang hebben. De verzekering kan ook ineens alle betrokken partijen meeverzekeren.

Wat vergoedt deze verzekering?

De verzekerde waarborgen gaan zeer ver. Om er enkele op te noemen: menselijke fouten, kwaadwilligheid, berekeningsfouten, constructiefouten, materiaalgebreken, brand, bliksem, storm,... enz. De verzekering kan ook uitgebreid worden met transportschade, laden en lossen, staking en oproer. De montageverzekering kan naast de schade aan de montagewerf ook de schade waarborgen aan andere voorwerpen (nabijliggende installaties bijvoorbeeld)

De montageverzekering kan genomen worden als éénmalige verzekering (voor één bepaalde werf) of als abonnementsverzekering (voor een firma die geregeld montages uitvoert). Vraag uw vrijblijvende offerte.

Powered by Insusite - Created by CRM.art