Verzekeringen

Openingsuren

ma 8u - 12u 13u - 18u
di 8u - 12u 13u - 18u
wo 8u - 12u 13u - 18u
do 8u - 12u 13u - 18u
vr 8u - 12u 13u - 18u
za 9u - 12u

Niet in juli en augustus

Nieuws

In minder dan één minuut staat uw living in brand.

Lees meer

Acties

De goedkoopste autolening? Daar gaan wij voor !

Lees meer

 

Handelaars & KMO's


Print

Kredietverzekering

Zaken doen met belgische en buitenlandse klanten is niet altijd zonder risico's.

De kredietverzekering helpt u bij insolventie, faling, of wanbetaling van uw klanten.

Als handelaar of bedrijf overkomt het je hoe dan ook op een bepaalde dag.

Een klant staat met een groot bedrag aan openstaande facturen en legt de boeken neer. Wat nu?

De kredietverzekering verzekert het risico van insolventie (onvermogen, faling) of wanbetaling vanwege belgische of buitenlandse klanten. Deze verzekering dient in principe genomen te worden voor alle schuldvorderingen (en dus niet voor 1 klant). De premievoet bedraagt een bepaald percentage op de totale omzet en is uiteraard afhankelijk van diverse factoren.

Een typisch kenmerk voor de kredietverzekering is het vastleggen van kredietlimieten per klant. U geeft aan de kredietverzekeraar de lijst door van uw klanten waarbij de verzekeraar per klant een maximale dekking zal toekennen. Er kan ook dekking geweigerd worden (voor klanten met dubieuze solvabiliteit). Aldus is u op voorhand verwittigd...

De moderne kredietverzekering voorziet een aantal mogelijkheden om niet voor iedere klant een limiet te moeten aanvragen o.a. voor bestaand cliënteel. Dit maakt dat deze polis heel wat soepeler werd. Ook de vorderingen op niet-handelaars (particulieren) kunnen nu verzekerd worden.

Deze verzekering is een zeer gespecialiseerde tak die slechts door enkele maatschappijen beoefend wordt. Wij begeleiden u graag in de totstandkoming en het verder beheer van uw kredietverzekering.

Powered by Insusite - Created by CRM.art