Verzekeringen

Openingsuren

ma 8u - 12u 13u - 18u
di 8u - 12u 13u - 18u
wo 8u - 12u 13u - 18u
do 8u - 12u 13u - 18u
vr 8u - 12u 13u - 18u
za 9u - 12u

Niet in juli en augustus

Nieuws

In minder dan één minuut staat uw living in brand.

Lees meer

Acties

De goedkoopste autolening? Daar gaan wij voor !

Lees meer

 

Handelaars & KMO's


Print

Excedent verzekering en verzekering gewaarborgd loon

De excedent verzekering en verzekering gewaarborgd loon vullen de wet aan.

De verzekering arbeidsongevallen biedt u een wettelijke doch beperkte verzekering. Met deze verzekeringen kan u enkele leemtes opvullen.

Leest u eerst even over de verzekering arbeidsongevallen die leert dat de wettelijke verzekering beperkt is.

U heeft er onder meer kunnen lezen dat er sprake is van een 'geplafonneerd loon' en van '90% tussenkomst' en van '...zonder de patronale bijdragen'. Een werknemer die afwezig is ingevolge een arbeidsongeval is niet alleen een organisatorisch probleem in uw bedrijf. Er zijn ook flinke financiële gevolgen aan verbonden zowel voor de werkgever als voor de werknemer.

De excedent verzekering

Uw belangrijkste medewerkers verdienen doorgaans meer dan het wettelijk maximum voorzien in de verzekering arbeidsongevallen. Dit wettelijk maximum jaarloon bedraagt ongeveer 37.000 euro. Bij werkongeschiktheid door arbeidsongeval worden zij aldus vergoed op basis van 90% van dit maximum. De excedent verzekering betaalt het verschil tussen dit wettelijk maximum en het effectieve jaarloon dat deze medewerkers verdienen. Een deugdelijk extra legaal voordeel.

De verzekering gewaarborgd loon

Bij arbeidsongeval dient u als werkgever het gewaarborgd loon door te betalen aan het slachtoffer. U krijgt van de verzekering arbeidsongevallen ongeveer 90% terug van het bruto loon (weerom geplafonneerd) zonder de patronale bijdragen die gemakkelijk 30% bereiken. De verzekering gewaarborgd loon betaalt u het saldo van 10% terug én de patronale bijdragen. Aldus geen financiële kater bij arbeidsongeval. U kan zich volledig concentreren op het organisatorische.

Deze beide verzekeringen kunnen hetzij samen, hetzij elk afzonderlijk bekomen worden in aanvulling van uw polis arbeidsongevallen. Vraag naar uw vrijblijvende offerte.

Powered by Insusite - Created by CRM.art