Verzekeringen

Openingsuren

ma 8u - 12u 13u - 18u
di 8u - 12u 13u - 18u
wo 8u - 12u 13u - 18u
do 8u - 12u 13u - 18u
vr 8u - 12u 13u - 18u
za 9u - 12u

Niet in juli en augustus

Nieuws

In minder dan één minuut staat uw living in brand.

Lees meer

Acties

De goedkoopste autolening? Daar gaan wij voor !

Lees meer

 

Gezondheid


Print

Hebt u er ooit bij stilgestaan wie u zal verzorgen als dat nodig is? Want misschien komt er een dag dat u hulp nodig hebt bij de eenvoudigste dingen: ’s morgens opstaan, boodschappen doen, de trap op- en afgaan, tanden poetsen ...

Tot enkele jaren geleden werd die zorgverlening amper of niet terugbetaald. Dat is sinds 1 oktober 2001, de datum waarop de Vlaamse zorgverzekering van start is gegaan, veranderd. Als u zwaar zorgbehoevend bent, neemt de Vlaamse zorgverzekering namelijk een deel van die kosten op zich. Het gaat hem dus om een tussenkomst in de niet-medische kosten. Die uitkering bedraagt 130 euro per maand sinds 1 maart 2009  zowel voor mantel- en thuiszorg als residentiële zorg. 

Iedereen die in Vlaanderen woont betaalt mee voor de zorgverzekering vanaf 26 jaar. Vanaf die leeftijd dient u zich namelijk  (verplichtend) aan te sluiten bij één van de zorgkassen. De jaarlijkse bijdrage bedraagt 25 euro per persoon en de bijdragen worden opgevraagd door de zorgkas waar je aangesloten bent (dikwijls uw ziekenfonds). Het is oppassen geblazen als je niet betaalt! Er zijn stevige boetes voorzien.

Wie in Brussel woont is niet wettelijk verplicht zich aan te sluiten, men kan wel vrijwillig aansluiten.

Op deze website van de Vlaamse overheid kan u er meer over lezen.

De tussenkomst van de Vlaamse zorgverzekering is vrij beperkt zoals hierboven aangehaald. Daarom kunnen wij u DKV HOME CARE aanbieden, een aanvullende zorgverzekering die u tot meer dan 2000 euro per maand kan vergoeden ingeval van zorgbehoevendheid. Er zijn diverse formules en premies mogelijk. Contacteer ons voor een vrijblijvende offerte of klik hier voor meer informatie.

Powered by Insusite - Created by CRM.art