Verzekeringen

Openingsuren

ma 8u - 12u 13u - 18u
di 8u - 12u 13u - 18u
wo 8u - 12u 13u - 18u
do 8u - 12u 13u - 18u
vr 8u - 12u 13u - 18u
za 9u - 12u

Niet in juli en augustus

Nieuws

In minder dan één minuut staat uw living in brand.

Lees meer

Acties

De goedkoopste autolening? Daar gaan wij voor !

Lees meer

 

Brand


Print

De globale brandverzekering zorgt voor uw gave en goed

De oudste verzekering ter wereld!

Vandaag biedt de globale brandverzekering u heel wat meer dan een vergoeding bij brandschade. Daarom spreken we van een "globale" brandverzekering. Naast de schade door brand wordt u ook vergoed voor storm-en hagelschade, waterschade, glasbreuk enz.

Brandverzekering duur?

Helemaal niet. Globaal kan je stellen dat een globale brandverzekering 0.1% kost van de te verzekeren waarde. Voorbeeld: voor een woning met een nieuw-bouwwaarde van 200.000 euro betaalt u jaarlijks 200 euro premie.

Diefstal

In uitbreiding kan u tevens opteren voor de waarborg diefstal. Al te dikwijls moeten wij horen "bij mij valt niets te stelen". In België zijn er meer dan 60.000 inbraken per jaar. Een redelijke kans dus dat men ooit uw woning viseert.....

Met een kleine premie kunnen wij de financiële gevolgen van deze ongewenste bezoeker beperken. Afhankelijk van de ligging van uw woning, de waarde van de inhoud,... enz bedraagt de jaarpremie van 0.1 tot 0.3% van de waarde van uw inboedel. Voorbeeld: voor een inboedel van 50.000 euro betaalt u 50-150 euro diefstalpremie per jaar.

Wat waarborgt een diefstalverzekering?

  • Diefstal met inbraak in uw woning: u wordt vergoed voor de waarde van de gestolen goederen. De gestolen goederen kunnen zowat alles zijn: geld, juwelen, hifi, video, meubelen, fototoestel, computer... noem maar op. Zowat alles in uw woning kan door dieven geviseerd worden.
  • Onroerende schade: dit is de schade die dieven aanrichten aan uw woning bij de inbraak of een poging daartoe. Voorbeeld: stukgeslagen raam, verwrongen garagepoort, uitgeboord slot, opengebroken achterdeur,... Zelfs als de dief zijn inbraakpoging staakt maar schade aanrichtte aan uw woning wordt deze schade vergoed.
  • Vandalisme ter gelegenheid van de inbraak. Dieven laten soms een spoor van vernieling na: kapotgesneden zetels, leeggespoten brandblussers, gebroken vazen... ook deze schade is verzekerd.
  • Diefstal met geweldpleging op de persoon (homejacking)
  • Diefstal met geweld of bedreiging op de persoon overal ter wereld. Voorbeeld: u wordt hardhandig beroofd van uw handtas tijdens een stadswandeling. Onder bedreiging van een wapen dient u al uw geld en juwelen af te geven (holdup)
  • Inbraak in uw hotelkamer (geen tent of caravan) tijdens uw vakantie. Ja, u bent ook verzekerd tijdens uw reizen en verplaatsingen.

De wet op de natuurrampen

Half 2006 werd de verplichte waarborg "natuurrampen" ingevoerd. Deze rampen, vroeger ten laste genomen door het Rampenfonds, worden nu vergoed door uw eigen brandverzekering. Daardoor worden de schadevergoedingen veel vlotter uitbetaald.

Veilig wonen

De Algemene Directie Veiligheids- en Preventiebeleid stelde een prachtige brochure samen met meer dan 60 blz nuttige informatie over diefstalbeveiliging en brandpreventie in uw woning. Gratis te uwer beschikking.

Klik hier voor een gratis download

Meer weten over de brandverzekering? De beroepsvereniging Assuralia bracht deze handige brochure uit.

Powered by Insusite - Created by CRM.art