Verzekeringen

Openingsuren

ma 8u - 12u 13u - 18u
di 8u - 12u 13u - 18u
wo 8u - 12u 13u - 18u
do 8u - 12u 13u - 18u
vr 8u - 12u 13u - 18u
za 9u - 12u

Niet in juli en augustus

Nieuws

In minder dan één minuut staat uw living in brand.

Lees meer

Acties

De goedkoopste autolening? Daar gaan wij voor !

Lees meer

 

Auto


Print

Rechtsbijstandsverzekering

De rechtsbijstandsverzekering waakt over uw rechten

In ons belgisch recht is het zo dat de persoon die schade lijdt, zelf de nodige stappen moet zetten om zijn vergoeding te bekomen. Dit is niet zo evident, rekening gehouden met ons zeer complex rechtssysteem.

Zeer dikwijls moeten wij ons gelijk proberen te halen voor de rechtbank. Zware kosten van advocaat, deurwaarder,.. enz zijn dan te verwachten. De verzekering rechtsbijstand betaalt deze kosten voor u.

Ik heb reeds de verplichte autoverzekering. Waarom dan nog een verzekering rechtsbijstand?

Wat doet uw verplichte autoverzekering? Heel eenvoudig: als u een ongeval in fout veroorzaakt betaalt deze verzekering in uw plaats de schade aan de tegenpartij. Dit is al heel wat natuurlijk maar als je dus een ongeval "in recht" hebt neemt deze verzekering geen aktie.

Wie zorgt er dan voor dat ik vergoed word?

Juist ja... uw verzekering rechtsbijstand. Zodra je het slachtoffer bent van een ongeval "in recht" schiet deze verzekering in aktie om uw vergoeding te bekomen. Dit kan op minnelijke basis gebeuren en als het niet lukt verdedigt uw verzekering rechtsbijstand uw zaak bij de rechtbank.

En is dit alles?

Neen hoor; er is nog veel meer werk voor uw verzekering rechtsbijstand. Enkele voorbeelden:

  1. u kan niet akkoord gaan met de vergoeding die de auto-expert voorstelt voor uw wagen. Uw verzekering rechtsbijstand gelast voor u een tegen-expert die met de andere expert zal onderhandelen.
  2. u was gewond en de dokter van de verzekering tegenpartij verklaart u genezen. U heeft nog dagelijks last van hoofd- en nekpijnen. Uw verzekering rechtsbijstand zal de kosten van een raadsdokter betalen om uw medische toestand te verdedigen bij de andere dokter.
  3. u had een aanrijding in Frankrijk met een fransman. Hoe zal u uw vergoeding bekomen? Uw verzekering rechtsbijstand zal terstond een correspondent in Frankrijk gelasten om uw belangen te behartigen.
  4. Het moet niet altijd zo'n vaart lopen. Een eenvoudige snelheidsovertreding  kan u al het bezoek opleveren van een deurwaarder om te verschijnen voor de Politierechtbank. Geen nood, uw verzekering rechtsbijstand betaalt volledig uw advocaat. Op de koop toe mag u die advocaat zelf kiezen.

    En zo kunnen we nog wel een serie voorbeelden aanhalen...

 

Powered by Insusite - Created by CRM.art