Verzekeringen

Openingsuren

ma 8u - 12u 13u - 18u
di 8u - 12u 13u - 18u
wo 8u - 12u 13u - 18u
do 8u - 12u 13u - 18u
vr 8u - 12u 13u - 18u
za 9u - 12u

Niet in juli en augustus

Nieuws

In minder dan één minuut staat uw living in brand.

Lees meer

Acties

De goedkoopste autolening? Daar gaan wij voor !

Lees meer

 

Aansprakelijkheid


Print

Familiale verzekering

De familiale verzekering... de meest gekende telg

De familiale verzekering is wellicht de meest gekende van alle aansprakelijkheidsverzekeringen. Meer officieel heet deze verzekering eigenlijk "burgerlijke aansprakelijkheid privé leven".

Kortweg kunnen we stellen dat deze verzekering u dekt voor alle schade waarvoor u burgerlijk aansprakelijk bent veroorzaakt door uzelf en uw gezinsleden tijdens het privé-leven.

Een hele mond vol maar korter kunnen we de beschrijving echt niet maken. Voorbeelden van schadegevallen?

  • zoonlief rijdt met zijn fiets tegen een geparkeerde auto
  • uw hond trekt zich los tijdens een wandeling en veroorzaakt een verkeersongeval
  • op bezoek bij vrienden gooit u een vaas om bij het uitdoen van uw jas
  • tijdens een stevige wind waaien enkele pannen van uw woning op de auto van de buur
  • op de parking van het warenhuis stoot u met een winkelkar tegen een voertuig of brengt u een voetganger of fietser ten val
  • uw kinderen zijn buiten aan het voetballen en een ruit in de buurt moet er aan geloven
  • tijdens het klussen aan uw woning valt uw ladder om en een voorbijganger raakt gewond

en zo kunnen we nog wel een tijdje doorgaan...

Ik heb geen kinderen en geen hond... geen familiale verzekering nodig?

De genoemde voorbeelden van schadegevallen maken duidelijk dat deze verzekering een must is, ook als je geen groot gezin hebt. Ook een alleenstaande kan diverse schadegevallen veroorzaken. Ook je woning, tuinmachines, hobby-beoefening kunnen oorzaak zijn van diverse schades. Ook als gepensioneerde mag je niet zonder deze verzekering: ouder worden brengt immers de nodige ongemakken met zich mee waardoor een ongeval snel gebeurd is.

Ik word aangereden op het zebrapad en raak gewond. Wat nu?

Indien u een schadegeval "in fout" veroorzaakt zal de familiale verzekering in uw plaats de tegenpartij vergoeden. Indien u "in recht" bent dient er natuurlijk niet betaald te worden. U dient echter zelf vergoed te worden. In de familiale verzekering zit gelukkig ook een waarborg "rechtsbijstand". Uw familiale verzekering zal aldus voor u in de bres springen om uw schade bij de tegenpartij te verhalen. Indien nodig betaalt zij uw advocaat om op de rechtbank op te treden als er niet minnelijk kan geregeld worden.

En de franchise?

Alom gekend in de familiale verzekering is de vrijstelling of franchise. Dit betekent dat de schade die u veroorzaakt betaald zal worden onder aftrek van een vrijstelling van ongeveer 200 euro. U zult deze vrijstelling zelf dienen te betalen. Of het hem nu gaat om een zware of lichte schade, het bedrag van de vrijstelling blijft hetzelfde. Opgepast: deze vrijstelling is enkel van toepassing op de stoffelijke schade die u berokkent. Dus bij vergoeding van verwondingen wordt de vrijstelling niet afgetrokken en wordt de schade integraal betaald.

Duur zeker?

Wellicht de goedkoopste verzekering. Minder dan 100 euro per jaar afhankelijk van de geboden waarborgen, uw gezinssamenstelling en zo meer. Contacteer ons voor de juiste waarborg voor uw persoonlijke situatie.

Meer weten? De beroepsvereniging Assuralia bracht deze handige brochure uit.

Powered by Insusite - Created by CRM.art