Openingsuren

ma 8u - 12u 13u - 18u
di 8u - 12u 13u - 18u
wo 8u - 12u 13u - 18u
do 8u - 12u 13u - 18u
vr 8u - 12u 13u - 18u
za 9u - 12u

Niet in juli en augustus

Nieuws

In minder dan één minuut staat uw living in brand.

Lees meer

Acties

De goedkoopste autolening? Daar gaan wij voor !

Lees meer

 

Historiek

« Terug

Geschiedenis van Kantoor Staelens 

Mama Staelens Papa Staelens Papa Staelens met voertuig Minerva

 

 We schrijven 1955... 

De eens zo bloeiende vlasnijverheid beleeft haar grootste dieptepunt.Met pijn in het hart neemt Dhr. Adolf Staelens afscheid van zijn beroep als vlasser. Hij komt in kontakt met Dhr. André Merlin, gewezen verzekeringsinspecteur, en samen richten zij op 20 december 1955 de P.V.B.A. Verzekeringskantoor A. Merlin en A. Staelens op.

 

  Jaren '60 

 In 1964 gaat Dhr. Merlin met pensioen en een nieuwe vennoot wordt aangetrokken, Dhr. Jerome Vandenbulcke. De vennootschap wordt omgevormd tot de P.V.B.A. Staelens & Vandenbulcke. Op dat ogenblik zijn de kantoren nog steeds gevestigd aan de Roeland Saverystraat 4 te Kortrijk.

Op 21 november 1978 gaat ook Dhr. Vandenbulcke met pensioen. De aandelen van de vennootschap worden aangekocht door de familie Staelens.De vennootschap wordt omgevormd tot B.V.B.A. Kantoor Staelens en de kantoren verhuizen naar Kuurne, Bavikhoofsestraat 148.De zaak wordt gerund door Dhr. Adolf Staelens en zijn zoon Jean-Pierre.

 

 Jaren '80 

Op 1 januari 1980 wordt de zaak uitgebreid met een derde partner: Geert, de jongste zoon van Adolf.Na het plotse overlijden van Dhr. Adolf Staelens op 18 mei 1985 worden de broers tijdelijk bijgestaan door hun echtgenotes.

In mei 1986 wordt het eerste computersysteem aangekocht, waarbij alle cliënten en polissen manueel ingebracht worden, een klus die duurt tot december 1986. Vanaf 1987 gebeurt alle beheer van produktie, schade en boekhouding per computer. In april 1988 wordt het kantoor overgebracht naar Harelbeke, Tuinstraat 3 (aan het station).

 

Jaren '90

Op 1 maart 1994 komt de derde broer, Carlos, de zaak vervoegen, zodat de term "familiezaak" letterlijk mag geïnterpreteerd worden.

Stilaan werd ook dit kantoor te klein, zodat een nieuwe locatie zich opdrong. Medio 1999 vond dan ook de verhuizing plaats naar een pand dat aangekocht werd in de Kortrijksesteenweg 64 te Harelbeke.

Het nieuwe kantoor is gelegen op de N43 (baan Kortrijk - Gent) op het gelijkvloers van een appartement. De grootte van het kantoor (750 m²) met bijhorende privé-parking (20 plaatsen) laat toe efficiënt in te spelen op een verdere groei. Hierdoor zeer vlot bereikbaar voor het clienteel uit Kuurne, Bavikhove, Hulste, Kortrijk, Deerlijk, Waregem en gans zuid West Vlaanderen.

  

 2005 wordt een jubileumjaar

Kantoor Staelens viert zijn vijftigste verjaardag. 

Op 15 oktober 2005 waren alle hens aan dek. Een jubileum van 50 jaar tot uw dienst. Ruim 800 klanten hebben ons met een bezoek vereerd. Waarlijk schitterend. Nogmaals hartelijk dank aan iedereen voor het gestelde vertrouwen. Op naar de volgende.......

 

2007: de derde generatie komt er aan...   

Midden 2007 wordt het team versterkt met Vanessa Staelens, dochter van Geert. Aldus biedt de derde generatie 'Staelens' zich aan.

Ondertussen staan 10  medewerkers tot uw dienst. 

Maak hier kennis met hen

 

Ons embleem 

Ons embleem

Het embleem van kantoor Staelens: wapenschild als symbool voor rotsvast vertrouwen en traditie.

Blauwe golven die de Leie voorstellen in het vroegere wapenschild van Kuurne, geboorte- en woonplaats van onze stichter, wijlen de Heer Adolf Staelens.

 

Powered by Insusite - Created by CRM.art